4,50 euro verzendkosten en gratis vanaf 75 euro

Fast fashion...

Gepubliceerd op 18 april 2023 om 15:57

Er is de laatste tijd veel kleding door mijn handen gegaan. Ik kom geregeld kleding tegen van winkels die vaak nieuwe goedkope fast fashion kleding aan bieden. De term verwijst naar consumptie van vaak en veel goedkope kleding kopen die slechts voor korte tijd wordt gedragen. 

Winkels waar ik vroeger ook graag kwam om lekker in te slaan. Maar het is me zo tegen gaan staan. Als het nog niet gewassen is, ziet het er prima uit maar na een paar keer wassen is het al zo verwassen en pillig. De kleuren worden ook gauw vaag.

Alleen van jezelf is het nog niet zoveel maar omdat ik nu van meerdere huishoudens deze stapels niet verkoopbare kleding zie schrik ik van de hoeveelheid en zie ik de impact ervan. 

 

Het is echt stapels en tassen vol, kleding die niet verkocht kan worden. Doorgeven misschien nog wel maar de vraag is hoe vaak het wordt gedragen en het in de kast blijft liggen.  

Zo zonde en dat terwijl de kwalitatieve kleding vaak wel met gemak gedragen kan worden door jongere familieleden of voor een mooie prijs verkocht kan worden. Het levert ook minder ergernis op. Het is best frustrerend als je weer nieuwe gaatjes erin ziet of erger dat het leuke zomerjasje ineens gescheurd is. 

 

Wij hebben thuis geen overvolle kasten met fast fashion kleding maar een overzichtelijk stapeltje van kwaliteitskleding zoals Moodstreet, Name it, Koko Noko, Vingino en de Hema. Het is een fijne gedachte dat te klein geworden kleding waarschijnlijk nog doorgegeven of verkocht kan worden.  

Bijkomend voordeel is geen ellenlange discussies met mijn dochter wat ze aan gaat doen maar ze pakt zelf iets uit de kast en het is altijd goed en netjes. En vaak heeft ze toch haar favoriete broek of rokje die ze altijd aan wil. Fijn dat die van goede kwaliteit zijn 😉 

 

Dit is ook echt de reden dat ik Kleertjesplaats heb opgericht. 

Samen kwalitatieve kinderkleding circulair doorgeven zodat het betaalbaar én duurzaam is.  

 

 *om bij de kledinginname niet teleur te hoeven stellen over de kleding die we kunnen innemen staat er op de pagina kleertjesplaats.nl/inname een overzicht welke kleding geschikt is om over te nemen.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.