Van de week was de fast fashion industrie weer in het nieuws. Er is met name aandacht voor de groeiende afvalbergen in Ghana. Zelfs stranden worden er mee overspoeld. Reden voor mij om een blog te schrijven; fast fashion deel 3.
Er wordt veel geld gestopt in marketing en campagnes van de grote merken en hier kan ik natuurlijk niet tegenop met mijn blog. Maar hopelijk kan ik een aantal ouders inspireren om geen nieuwe kleding meer bij fast fashion ketens te kopen en het goede voorbeeld te geven aan de volgende generaties.

Zelf ben ik al eerder overstag gegaan, ik koop geen nieuwe kinderkleding meer bij fast fashion ketens. De kwaliteit is vaak twijfelachtig en ik zag de grote hoeveelheid kleding bij mijn dochter waar ze alweer uit was gegroeid..
Ik ben dan ook voor een beetje gepast minimalisme bij onze mini's.
Elk shirtje dat je niet meer inslaat is er 1 en als je kiest voor betere kwaliteit kun je het doorgegeven aan familie of natuurlijk bij Kleertjesplaats inbrengen.
We bieden tweedehands kleding aan van Zara, H&M etc met het oog op verduurzaming. Laat de kleding die nog goed is in Nederland blijven in plaats dat het de wereld over gaat.
Tip; kijk ondanks de verleiding niet op de kledingapps, ze zijn er op gemaakt om veel te kopen en als je s'avonds, na een lange dag werken, zit te scrollen is het met een paar klikken gekocht.
Ik denk dat we nog een lange weg te gaan hebben maar laten we bij onszelf en ons eigen gezin beginnen. Als kind had ik geen flauw benul en laten we onze kinderen deze wijze les meegeven. Meer is niet altijd beter en door minder te consumeren wordt er hopelijk in de toekomst anders geproduceerd.
Zie ook deze video van het jeugdjournaal
Koop minder nieuw, meer tweedehands en koop alleen wat je echt nodig hebt. Mocht je iets tekort komen in het seizoen dan kun je het altijd nog bestellen maar vaak is dit niet nodig.
En door de kleding in te brengen bij Kleertjesplaats kan de kleding opnieuw gedragen worden in Nederland. Hiermee ben je ook goed bezig ;)
Reactie plaatsen
Reacties