3 euro korting op verzendkosten met kortingscode Homerr

Tip een leuk en gratis uitje in de buurt

Gepubliceerd op 5 mei 2023 om 14:55

Het was vandaag weer tijd om de boeken van de bibliotheek in te leveren. Dat kwam mooi uit met dit regenachtige weer!

Bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse

Het werkt misschien niet voor elk kind maar voor onze dochters is de bieb, een leuk, leerzaam, gezellig en gratis uitje! 

https://www.bibliotheekdeboekenberg.nl/

 

Vanaf 1 juli 2022 kan iedereen onder de 18 jaar in heel Nederland gratis lid worden van de bibliotheek. Vaak kun je ook zo'n leuk leeskoffertje scoren als je kind lid wordt van de bieb. 

We lenen een hele rits aan boekjes en kunnen zo samen uitvinden welke boekjes de kinderen leuk vinden. Want ik kan wel een aantal nieuwe boeken kopen maar wie zegt dat de kinderen ze ook leuk vinden? Zonde als ze dan ongelezen in de kast blijven staan.  

 

Een goede les voor ze is dat de boeken na gebruik weer terug gaan voor andere kinderen. Ook de favoriete boekjes, vaak verlengen we ze wel een keer. Na wat uitleg zijn ze het er mee eens en gaan de boeken weer terug over de lopende band de muur in.  Ook leuk om te doen. 

Je bent daarnaast duurzaam bezig, het scheelt ruimte in huis voor al die kinderboekjes en je bespaart een hoop kosten door niet steeds nieuwe boeken te kopen.  

Er zijn over zoveel onderwerpen boeken te vinden dat je hierop makkelijk kan inspelen. Boekjes over op het potje gaan, de seizoenen, het verkeer en ga zo maar door. Katja is nu helemaal geïnteresseerd in de politie en boeven vangen. Het is super leuk om samen boekjes hierover te halen en de boeven te spotten.  

Bovendien is er vaak in de bieb een heus speelgedeelte voor kinderen waar ze lekker uit kunnen en mogen razen 😊 het is echt een toffe ervaring, keer op keer, en vaak willen ze nog veel langer blijven.

Daarom een blog post over de bieb, hopelijk raken meer (groot)ouders/verzorgers geïnspireerd om de tijd te nemen voor de bibliotheek en samen boeken te lezen!  

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.